Az ugy kezdodott, hogy Kohatu Mastodont hallgatott a neten es belebotlott a Signature Brew - Mastodon kollaboraciorol keszult filmbe. Ez a Black Tongue nevu sor, ha jol olvasom a kinjajat, meglehetosen felcsigazta es szerette volna, akar valaki masnak az erzekszervein keresztul is, megkostolni. Ugy alakult, hogy vegul en probaltam ki a Black Tongue-t helyette es hat bejott.

Olyannyira, hogy kapcsolatba leptem a Signature Brew-val, akik nemreg nekem is megkuldtek felhivasukat, hatha modomban all hozzasegiteni oket egy sajat fozde felepitesehez. Az epulet mar megvan, egy nadragszij-uzemcsarnok a Leyton Business Centre-ben, a felszereleshez viszont 125000 fontot szeretnenek osszegyujteni (ez itt a penzfelhajto kisfilmjuk). Annyiban hagyomanyos crowdfunding-rol van szo, hogy ha nem jon ossze a celosszeg, akkor ugrik a projekt, viszont amit kinalnak, az nem a termek elofinanszirozasa, hanem konkretan osszesen 13%-nyi uzletresz a Signature Brew Ltd-ben. Az uzlettarsi statusz jogi szabalyozasa miatt a projektre penzt adni kicsit korulmenyesebb, mint a Kickstarteren ajandekcsomagokert elore fizetni. Eleg jol allnak amugy, de hogy bebiztositsatok, hogy belolem is Signature Brew shareholder valjon, nektek is be kellene szallnotok. Szoval hajra.

A hetvegen Leytonban meg lehetett nezni a tervrajzokat (negy, egyenkent 1600 literes fermentalot terveznek), meg bemutato fozest is tartottak egy apro pilot szetten, aminek az utolso 8 percet sikerult elcsipnem (ovodastars szuletesnapi partijarol a vege elott tavozni? no way). Arra pont eleg volt, hogy Tommal dumalva kideruljon, a minifozdek exportjat segito licenszt kivaltottak.

Advertisement

Es nekem adtak egyet az utolso harom uveg Black Tongue-jukbol.